Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ
Főoldal
Idősek Otthona
  Általános információk
  Hírek, események
  Galéria
  Kapcsolat
Család- és Gyermekjóléti Szolgálat
Család- és Gyermekjóléti Központ
Szenvedélybetegek ellátása
Gondozási központ
Média
Őszikék Szociális Alapítvány
Galéria
Közérdekű adatok
Állás
Adatvédelem
KapcsolatMagyar Élelmiszerbank Egyesület
A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja.Az intézmény fenntartója:
Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás
IDŐSEK OTTHONA - Általános információk »

Kedves Hölgyem, Uram!

Kérem engedje meg, hogy bemutassuk intézményünket, amely a Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás fenntartásában működik és 135 idős ember bentlakásos ellátásáról gondoskodik.

Cegléd Pest megye déli részén, Budapesttől 70 km-re, a 4-es főút mellett helyezkedik el. Az "Alföld kapujának" és "Kossuth városának" is nevezik. A Ceglédre érkező a városközponton áthaladva, a Pesti úton folytatva útját, egy szép, árnyas parkkal szembe, a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán találja meg az Idősek Otthonát.

Fő célunk, hogy az otthonban élők részére nyugodt, kiegyensúlyozott, családias körülményeket és életfeltételeket biztosítsunk. A lakók elhelyezkedése öt, egymástól különálló pavilonban, 1-4 ágyas, bútorozott szobákban történik.

Az egy- és kétszemélyes emelt szintű, ún. apartmani szobákban 14 személy elhelyezésére van lehetőség.

Tartalmas szabadidős programokkal, kulturális műsorokkal, az önkifejezést serkentő vetélkedőkkel és sok színes foglalkozással igyekszünk megteremteni lakóink számára a lehető legteljesebb egyéni és közösségi élet feltételeit. "Nem csak éveket adunk az életnek, hanem életet is az éveknek."

Az Otthon rendezett, családias hangulatot sugárzó épületeit gondosan ápolt, szépen parkosított udvar választja el egymástól. Nyári napokon mindenki szívesen pihen meg a lombos fák árnyékában.

A nemzeti, egyházi és személyes ünnepeket bensőséges hangulatban, hozzátartozókkal, jó ismerősökkel, barátokkal együtt ünnepeljük meg.

Állandó egészségügyi feltételeket biztosítunk lakóink számára. Az intézmény orvosa heti két alkalommal tart rendelést, ezen kívül sürgős esetben bármikor elérhető. Szükség esetén gondoskodunk arról, hogy lakóink megfelelő szakorvosi és/vagy kórházi ellátásban részesüljenek. A napi ápolási és gondozási teendőket figyelmes, szakképzett személyzet látja el. Munkánkban nagy hangsúlyt helyezünk a személyhez szóló törődésre és a betegségek megelőzésére.

Az ízletes, házias ételek saját konyhánkban készülnek. Lakóinknak napi háromszori étkezést, szükség szerint diétát biztosítunk.

Szabóné Kökény Erzsébet
intézmény igazgató
Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ
| A látogatók száma 2010.09.20-tól összesen: 222316 | Ebben a hónapban: 1027 | Ma: 108 | jelenleg: 31 | Statisztika |