Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ
Főoldal
Idősek Otthona
Család- és Gyermekjóléti Szolgálat
Család- és Gyermekjóléti Központ
Szenvedélybetegek ellátása
Gondozási központ
Média
Őszikék Szociális Alapítvány
Galéria
Közérdekű adatok
Állás
Adatvédelem
KapcsolatMagyar Élelmiszerbank Egyesület
A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja.Az intézmény fenntartója:
Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás
FŐOLDAL - Hírek, események »

Kis csomag nagy segítség (Ceglédi Panoráma 2011.10.18.)
Kis csomag  nagy segítség (Ceglédi Panoráma 2011.10.18.)

2011 őszén ismét több mint 4,2 tonna élelmiszer került kiosztásra a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ együttműködésének köszönhetően.


A Családsegítő Szolgálat munkatársai szervezték az osztást. Tabajdi Ágnes családgondozót kérdeztem a Magyar Élelmiszerbank Egyesületről és a ceglédi élelmiszerosztás feltételeiről.


- Mikor vették fel a kapcsolatot a Magyar élelmiszerbankkal?


- 2010 tavaszán. Már abban az évben, októberben meg is szerveztük az első osztást, 500 főre való élelmiszert


tudtunk kiosztani. Az első csomagban liszt, vaníliás karika, spagetti volt. Számokban kifejezve: 1600 kg liszt, 2688 kg tészta, 294 kg vaníliás karika került kiosztásra. 


- Ez a hatalmas mennyiségű élelmiszer hogyan jut el Ceglédre?


- A Brau-Trans 2000 Kft. felajánlotta, hogy ingyenesen elszállítja a több tonnányi élelmiszert Szigetszentmiklósról a Magyar Élelmiszerbank Egyesület raktárából Ceglédre, amit ezúton is nagyon köszön az intézmény a felajánlónak.- Ki részesülhet a Magyar Élelmiszerbank élelmiszercsomagjaiból?


- Azok a személyek, családok, amelyek esetében az egy főre jutó jövedelem a létminimumhoz közeli értéket jelent. Jelen meghatározástól a települési önkormányzat, illetve a segélyszervezet a rendelkezésre álló információk alapján (pl.: a rászoruló egészségi állapota, életkörülményei, életmódja, esetlegesen a munkavállalási hajlandósága, stb.) indokolt esetben pozitív és negatív irányban is eltérhet. Intézményünk különösképpen a vele együttműködő ügyfelek számára biztosított elsőbbséget az osztás során. Hiszen így tudunk felelősséget vállalni azért, hogy valóban azok a személyek részesülnek az adományban, akik életkörülményei alapján erre rászorulnak.- Idén újra kellett pályázni, vagy ez folyamatos, hogy a szolgálat kapja minden évben kétszer az adományt?


- Igen, minden évben újra kell pályázni. Ebben az évben is sikeresen pályáztunk, így ebben az évben már két szállítmányt tudtunk kiosztani. Az egyiket tavasszal, a másikat pedig ősszel. Összességében több mint 8 tonna élelmiszer került kiosztásra. Azt azonban mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy nem csupán Cegléd részesül az adományokból, hanem a ceglédi kistérség más települései is. Lakosságszám alapján van meghatározva, hogy a városban négyszáz élelmiszercsomag kerül kiosztásra, száz pedig Tápiószőlősön, Nyársapáton és Kocséron.- Mik a tapasztalatok az eddigi munkájukról?


- Nagy örömünkre szolgál, hogy így is tudunk az intézmény ügyfeleinek segítséget nyújtani. A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben ez a kis csomag is nagy segítség az intézmény rászoruló ügyfeleinek.


 


Forrás: Ceglédi Panoráma2011.10.18. 14:34
Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ
| A látogatók száma 2010.09.20-tól összesen: 251971 | Ebben a hónapban: 1379 | Ma: 46 | jelenleg: 14 | Statisztika |